BMW M3 DTM Concept Car gepresenteerd

BMW M3 DTM Concept Car gepresenteerd

0 2814

Net twee weken na de eerste roll-out van de nieuwe raceauto voor seizoen 2012 van de DTM, heeft BMW de M3 DTM Concept Car officieel voorgesteld. Dr.Ing Klaus Draeger, in het bestuur van BMW verantwoordelijk voor de ontwikkeling, en BMW Motorsport direkteur Jens Marquardt hebben in de “Doppelkegel” van BMW Welt in München de auto afgelopen vrijdagavond onthult. In verband met een DTM evenement in het Olympiastadion is de BMW M3 DTM Concept Car dit weekend ook voor Motorsport-fans en bezoekers in de BMW Welt te bewonderen.

De auto geeft een goede indruk hoe hij er aan de start van het 2012 seizoen uit gaat zien. BMW Motorsport presenteerde dezelfde avond ook de eerste twee coureurs die het moeten gaan doen. Andy Priaulx (GB) und Augusto Farfus (BR).  Ook alle sponsors voor 2012 van BMW Motorsport kregen de nodige aandacht.

,,Het is mooi om te zien hoe ons DTM-projekt snelheid aan het maken is”, zei Dr. Ing. Draeger. ,,Na twee decennia komt BMW terug in de DTM. Daar komen we onze hoofdconcurenten in het Premium-segmnent tegen ne we verheugen ons nu al op deze wedstrijd. Met de DTM comeback keert BMW terug naar zijn wortelen. In de tourwagenraces hebben we in het verleden vele grote successen geboekt. Ik ben ervan overtuigd dat we in 2012 zo weer kunne aanhaken. Iedereen bij BMW Motorsport werkt hard zodat we het komende seizoen succesvol kunnen afsluiten.”

Marquardt: ,,  De BMW M3 DTM concept car is een belangrijke mijlpaal op weg naar de start van het seizoen 2012. De roll-out van het voertuig is met succes afgerond en nu  starten we onze test programma op het circuit. Onze voorbereidingen voor het 2012 seizoen loopt absoluut volgens plan “.

Race-genen: de BMW M3 DTM.

Als BMW terugkomt in de DTM is het tevens een terugkeer van een legende: tussen 1987 en 1992 pakte de BMW M3 niet minder dan 40 overwinningen en meer dan 150 podiumplaatsen. Het regelement voor 2012 schrijft voor dat een bepaalde hoeveelheid componenten ook op straat worden  gebruikt. Desondanks hebben de BMW Motorsport ingenieurs de vrije hand gekregen om een competatieve auto neer te zetten. Het gevolg van al dit werk is een spectaculaire sportwagen. Een krachtige V8 motor met een reglementaire luchtrestrictor met ca 480 pk. Van 0-100 km/h in ongeveer 3 sec en een topsnelheid van ca 300km/h.

Met al deze gegevens en de kundige inzet van het BMW Motorsport Team moet het toch een knallen seizoen worden in de DTM. BMW mag dan wel gestopt zijn met de Formule 1, dit maakt het toch zeker goed.

Er zijn zojuist meer foto’s vrijgegeven van de presentatie van de BMW M3 DTM in BMW Welt. Ook hebben we een filmpje gevonden.

 

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14376

2 10210

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter