BMW Night Vision herkent straks ook dieren

BMW Night Vision herkent straks ook dieren

0 1996

Vanaf de zomer van dit jaar worden de functies van het night vision systeem van BMW uitgebreid. Er komt onder andere een dieren herkenningssysteem op.

Met dit systeem worden dieren herkend die zich buiten het bereik van het grootlicht bevinden. Een thermische infrarood camera ziet objecten die warmte uitstralen tot wel 100 meter afstand. Het bijzondere van de verbeterde Night Vision is dat het onderscheid kan maken tussen dieren en mensen door de hoeveelheid warmte die het opvangt. De camera zit nog op dezelfde plaats in de grille van de auto. BMW Night Vision toont het beeld van de warmtebeeldcamera in het control display en waarschuwt hier of via het optionele BMW Head-Up Display.

In de spotlight

Het tweede deel van de vernieuwing is dat Night Vision nu ook een mogelijke aanrijding met het object kan berekenen. Op het moment dat het systeem het te gevaarlijk vindt worden, wordt door het Dynamic Light Spots een lichtbundel op de warmtebron gezet. Op het display van de BMW is een symbool van een hert aan het knipperen om de bestuurder te waarschuwen. Als het gevaar nog groter wordt zal er en acoustische waarschuwing klinken.

Bron: bimmerpost.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10210

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter