Impressies van de 2016 BMW 7 Serie

Impressies van de 2016 BMW 7 Serie

0 6089

Op de IAA in Frankfürt 2015 zal de nieuwe BMW 7 Serie (G11) worden gepresenteerd. Deze zesde generatie van de toplimousine zal door het gebruik van lichte materialen ongeveer 200 kg gewicht verliezen. 

Aan de hand van de spionagefoto’s van de laatste tijd hebben de tekenaars van het Duitse AutoBild zich uitgeleefd en komen met twee prachtige impressies. Het duurt nog even voordat de nieuwe BMW 7 Serie daadwerkelijk op de markt komt, maar deze tekeningen beloven veel goeds. Om mee te kunnen komen met de eeuwig durende strijd om minder CO2 wordt deze BMW het eerste standaard  seriemodel die gebruik gaat maken van CRFP in combinatie met aluminium. Dit dieet zal ongeveer tweehonderd kilo afschaven van de dijen van deze limousine. De ervaringen met deze materialen zullen het eerst worden gebruikt in de BMW i3 en de BMW i8.

BMW-7er-2016

BMW Concept CS

Op de tekeningen is te zien dat de nieuwe BMW 7 Serie platter en breder gaat worden. Hij heeft wel iets van de BMW Concept CS. De koplampen en achterlichten zullen heel vlak worden om het geheel dynamischer te maken. De raampartijen aan de zijkant zijn lager waardoor de flanken hoger lijken. De eerste presentatie van de G11 zal plaatsvinden op de IAA in 2015, waarna de auto in 2016 bij de dealers staat.

BMW-7er-2016-Illustratie

Bron: AutoBild.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10216

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter