BMW i8 nadert eindstadium

BMW i8 nadert eindstadium

0 2074

BMW is ondertussen met de tweede koudetest bezig van de supersportwagen i8. De auto is steeds meer serierijp. Op de nieuwste foto’s zijn de veranderingen goed te zien.

Aan de voorzijde is de auto nog steeds gecamoufleerd maar de afgeronde vormen zijn duidelijk te zien. Voor het eerst zijn de koplampen te zien zoals ze straks daadwerkelijk op het productiemodel zitten. Opvallend zijn de grillen zonder spijlen bij het vooraanzicht. Aan de zijkanten zijn de grootste veranderingen ten opzichte van de in 2009 voorgestelde BMW Concept Vision Efficiënt Dynamics.

BMW-i8

McLaren F1

De glazen deuren moeten wijken voor dichte exemplaren. Hierdoor is het glasoppervlakte van de zijruiten drastisch kleiner geworden. De portieren scharnieren schuin naar voren en boven open net als destijds de McLaren F1. Ook de positie van de buitenspiegels is verhuisd naar de portieren zelf in plaats van hoog op de A-stijl. Aan de achterzijde vallen de veranderingen op de BMW i8 niet al te veel op. De machtige diffuser zal bijna in het geheel vervallen. Alleen een kleine lip blijft over. De opvallend vrijstaande elementen aan de zijkanten van de achterruit gaan waarschijnlijk samensmelten met de carrosserie. De achterlichten hebben intussen het seriestadium al bereikt.

Erlkoenig-BMW-i8

Met de BMW i8 zullen ze in München met het tweede model van de i Serie op de markt komen. Als eerste is eind dit jaar de BMW i3 te verkrijgen. Zowel puur elektrisch als met range extender. De BMW i3 Concept is trouwens aankomend weekend bij de Nederlandse BMW importeur te zien. De BMW i8 zal echter niet alleen elektrisch worden aangedreven. Het wordt een echte plug-in hybride. Naast de 130 pk sterke elektromotor is er nog een 1,5 liter driecilinder benzinemotor aanwezig met 223 pk. Hiermee moet de BMW i8 straks in ongeveer 4,8 seconden naar de 100 km/h kunnen accellereren met een gemiddeld verbruik van 3,76 liter per 100 km.BMW-i8-

Vanaf € 200.000,-

Net als bij de BMW i3 wordt in de i8 veel gebruik gemaakt van Carbon versterkt kunststof (CFRP) om het wagengewicht zo laag mogelijk te houden. De uitrusting zal op de laatste stand van de techniek zijn met vele intelligente rijdersassistentiesystemen. Volgens onze Duitse collega’s zal de prijs van de BMW i8 rond de € 200.000,- liggen. In 2014 weten we alles zeker want dan komt de BMW i8 naar Nederland.

03-2013-BMW-i3-und-BMW-i8-Prototype

Bron: Auto, Motor und Sport

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10226

1 7278

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter