Miljoenen boete voor BMW?

Miljoenen boete voor BMW?

0 1487

Er is een kans dat BMW minstens honderd miljoen dollar boete krijgt in India. Dit schrijft het Duitse economiemagazine Wirtschaftswoche. 

BMW heeft volgens de Indiase autoriteiten componenten zoals motoren en aandrijfstangen niet op individuele basis geïmporteerd maar in grotere aantallen. Daardoor heeft India enkele jaren aanzienlijk minder invoerbelasting genoten, stelt de douane.

bmw photo for website

100%

Op losse onderdelen die ter plekke worden gebruikt om een auto te assembleren geldt in India een belastingheffing van tien procent. Gaat het echter om voorgemonteerde componenten dan is een heffing van honderd procent van toepassing. Met deze maatregel hoopt het land te bevorderen dat buitenlandse fabrikanten een zo groot mogelijk deel van hun productie onderbrengen in India. Volgens Wirtschaftswoche heeft de douane nu als eerste stap een geldstraf van honderd miljoen dollar opgelegd aan BMW. Daar zou nog een tweede boete op kunnen volgen. De fabrikant is in beroep gegaan tegen de maatregel en heeft dertig dagen de tijd om de aanklacht te weerleggen.

De BMW Group heeft zich al goed gepositioneerd op de Indiase markt met de fabriek in Chennai. Sinds dit jaar worden er ook MINI’s in Indië gemaakt. Als we meer weten lees je het hier.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter