Minder platvormen voor BMW in de toekomst

Minder platvormen voor BMW in de toekomst

0 1932

Herbert Diess, BMW bestuurslid voor Research and Development heeft de plannen van het bedrijf om het aantal platforms dat BMW en MINI gebruikt voor hun voertuigen tot slechts twee te verminderen bekend gemaakt. Een voor voorwielaandrijving (FWD) auto’s en een tweede voor de achterwielaangedreven (RWD) auto’s. Jaren geleden zou BMW eigenlijk voor elke auto een eigen platvorm ontwikkelen. Platvorm-sharing was out of the question. Natuurlijk zijn de tijd en de economie veranderd. Op dit moment verdeelt BMW zijn auto en SAV’s over 5 platvormen.

Het voorwielaangedreven platvorm kennen we nu van de nieuwe MINI en de BMW 2 Serie Active Tourer. De volgende G serie van BMW zal waarschijnlijk gebruik maken van de nieuwe RWD architectuur, die naar verwachting debuteerd met de volgende 7 Serie (G11). Het is al eerder bekend geworden dat dit RWD platofrm 35up zou worden genoemd (3/5 Serie en hoger!). Dit houdt in dat de 3 Serie de kleinste BMW op een RWD platform zou worden. Maar uiteindelijk zal elke RWD BMW, van de 1 Serie tot en met de 7 Serie hetzelfde basisplatform staan.

De BMW i Serie zal waarschijnlijk niet worden opgenomen in dit plan. Vanwege hun unieke bouw en techniek is dit niet mogelijk.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10213

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter