BMW 1 Serie Touring?

BMW 1 Serie Touring?

0 4862

BMW heeft al sinds de invoering van de E30 touring in 1987 stationwagens in het programma. Zowel 3 Series als 5 Series. Hoe zou een eventuele BMW 1 Serie Touring het doen?

Theophilus Chin heeft twee impressies gemaakt hoe zo’n auto eruit kan zien. Let wel: BMW is vooralsnog niet van plan een 1 Serie Touring te maken! Maar is dat wel verstandig? Wij vinden de auto er goed uitzien als Touring. Het gebruiksgemak zal er zeker een stuk groter van worden en hij zal een stuk goedkoper worden dan een 3 Serie Touring.

Één van de redenen om deze auto niet op de markt te brengen is júist die 3 Serie Touring. BMW is bang dat een 1 Serie op een verlengd platvorm kopers bij die auto weg zou halen. En aangezien er meer marge op een 3 serie dan op een 1 Serie zit, is het marketingtechnisch gezien niet zo’n goede optie. Een ander punt is de komende 3 Serie GT. Een model gebaseerd op een verlengd 3 Serie platvorm in dezelfde trand als de 5 Serie GT. Dit laat ook ruimte voor een 1 Serie GT. En van die auto is al bijna zeker dat die wel komt.

In ieder geval zouden wij het wel logisch vinden als er een 1 Serie Touring komt. De concurrentie heeft ook zulke modellen in het gamma. Misschien dat BMW nog overstag gaat bij het bekijken van de impressies van de heer Chin…

Bron: bimmertoday.de

Impressies:  Theophilus Chin

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10218

2 17069

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter