Dakar 2012 van start

Dakar 2012 van start

2 1260

Op 1 januari is de Dakar Rally 2012 weer van start gegaan vanuit Mar del Plata aan de zuidoostkust van Argentinië. Motorrijder en titelverdediger Marc Coma is als eerste vertrokken op weg naar Santa Rosa de la Pampa. De eersta dag begint gelijk al, na een verbindingsroute, met een special over 57 kilometer. Na de finish van de special volgt nog een verbindingsrit. Aan de start staan 178 motoren, 30 quads, 161 auto’s en 74 trucks.

Helaas is er gelijk slecht nieuws te melden. De 38 jarige motorrijder Jorge Martinez Boero is bezweken aan zijn verwondingen als gevolg van een valpartij na 55 kilometer in de eerste etappe tussen Mar del Plata en Santa Rosa de la Pampa.

Voor het MINI X-Raid Team ging het een stuk beter. Leonid Novitskiy (Rus) heeft verrassend de dagzege voor de neus van MINI-teamgenoot Krzysztof Holowczyc (Pol) weggekaapt. De Rus was na 57 kilometer vijf seconden sneller. Op de derde plaats eindigde ook een MINI-coureur; Stephane Peterhansel gaf negen seconden toe op Novitskiy. Titelverdediger Nassar Al-Attiyah had op de eerste dag al flinke technische problemen met de Hummer.

Leal Dos Santos staat nu 10e met zijn MINI en Roma 13e algemeen op 34,32 seconden afstand op de winnaar. De BMW X3 CC”s deden het een stuk minder goed. Alexander Mironenko (RUS)/Sergey Lebedev (RUS) staan 20e, Boris Garafulic (CHI)/Gilles Picard (FRA) 28e en Stephan Schott (GER)/Holm Schmidt (GER) 29e.

 

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14384

2 10222

2 COMMENTAAR

  1. Hoewel vandaag een Nederlandse coureur de eerste dag van Dakar heeft gewonnen is het ook een trieste dag 1: Franse motorcoureur verongelukt.

Laat een reactie achter