BMW 3 Serie GT (F34) komt in voorjaar 2013

BMW 3 Serie GT (F34) komt in voorjaar 2013

0 1986

Over een kleine twee weken komt de nieuwe BMW 3 Serie op de markt. Niet lang daarna zal de Touring de volgende telg uit de familie zijn. Iets compleet nieuws wordt de 3 Serie GT (F34).

Bij de 5 Serie is de GT al aardig ingeburgerd. Het toch wat aparte niche model biedt een zee aan ruimte en een grote hoeveelheid comfort. Goede reden voor BMW om dit concept ook in een iets lagere klasse aan te bieden. Uit betrouwbare bron is nu ook vernomen wanneerde kleinere GT op de markt komt. Dat wordt dus over iets meer dan een jaar in het voorjaar van 2013.

De 3 Serie GT zal veel weg hebben van zijn grotere broer maar dan net even een stuk dynamischer. Net als bij de 5 GT, die klanten bij de 7 Serie heeft weggesnoept, zal de 3 GT dit ook doen bij de 5 Serie sedan. De wielbasis wordt namelijk zover uitgerekt dat hij net zoveel interierruimte zal geven. De 5 Serie GT werd nog aangeduid als Progressive Activity Sedan (PAS), de F34 wordt een PAC (Progressive Activity Coupé). Dit geeft toch ook aan dat BMW hem een stuk sportiever in de markt gaat zetten.

Op motorisch gebied verwachten we geen drastische wijzigingen ten opzichte van de sedan. Alleen de basismotoren zullen misschien sneuvelen i.v.m. het hogere gewicht van de GT. De première van de BMW 3 Serie GT zal waarschijnlijk op de Automobielsalon in Parijs zijn in de herfst van 2012.

Bron: bimmertoday.de

Tekening:  Andy Valencia van GermanCarForum.com

Foto: carscoop.blogspot.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10228
video

2 4463

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter