BMW aandelen zijn goede investering

BMW aandelen zijn goede investering

0 1312

De aandelen van BMW worden door veel analisten van banken als een ‘top pick’ onder de obligaties van de automotive bedrijven gezien. De meeste deskundigen kijken over het algemeen sceptisch naar autoaandelen en adviseren goed te overwegen om ze toe te voegen aan de obligatieportefeuille. Maar volgens diezelfde analisten behoren de aandelen van BMW in elk obligatieportefeuille.

De BMW groep heeft aandeel deskundigen, zoals Gerhard Wolf van de Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), hiervan overtuigt door onder andere de flexibele productie, het jonge modelaanbod en de introductie van nieuwe producten. “Daarom wordt de premium autofabrikant in de dreigende economische recessie als goede investering gezien”, zegt Wolf.

WGZ Bank heeft een soortgelijk standpunt:,,Je zou er inderdaad van uitgaan dat een recessie zijn stempel zal drukken op BMW, maar de groep heeft in de laatste recessie al aangetoond over een snel aanpassingsvermogen te beschikken. Dat uit zich bijvoorbeeld in een ‘robuuste’ vrije cash flow. Daarnaast beschikte BMW aan het einde van het derde kwartaal met € 6,7 miljard  over een hoge liquiditeit”.

BMW was ook, in januari, het eerste Europese bedrijf dat nieuwe aandelen heeft geplaatst.

Bron: wirtschaftswoche .de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter