BMW 4 Serie Coupé én Cabrio bijna klaar

BMW 4 Serie Coupé én Cabrio bijna klaar

0 1563

De productierijpe BMW 4 Serie komt steeds dichterbij. De laatste keren dat we beide versies zagen waren ze nog flink verpakt. Nu laat BMW al iets meer zien.

Vooral bij de Cabrio is het mooi om hem zo te zien. Het driedelige aluminium dak is op deze foto’s goed te zien. De overgang van de achterruit naar de achterklep lijkt, net als bij z’n voorganger, nogal bruusk te zijn. Het is ook lastig om dit te bewerkstellingen bij een hardtop, en daarom zien we dat veel fabrikanten blijven bij of weer teruggaan naar een stoffen cabriodak. De achterklep iets naar beneden laten aflopen is eveneens een veel gehanteerde designtruc om wat meer elegantie te kweken. En dat zie je terug in de 4 Serie Coupe.Het lijkt erop dat BMW de kritiek op de 3 Serie Cabrio over de breedte van de naden tussen de dakpanelen ter harte heeft genomen. Het lijkt bij dit prototype beter, maar echt duidelijk is dat pas te zien bij de introductie op de IAA in Frankfurt medio september.

4c.5

De nieuwe BMW 4 Serie krijgt, in tegenstelling tot wat we dachten, toch wel wat bumpertrekjes van de BMW 4 Serie Coupé Concept mee. De ovale rondingen zijn weliswaar minder gedramatiseerd vormgegeven dan bij het studiemodel, ze zijn daar zeker van afgeleid. De BMW 4 Serie krijgt ermee een opgetrokken neus waardoor de breedte van de auto wordt geaccentueerd en de BMW een krachtiger voorkomen krijgt. En dat past weer bij de upgrading-gedachte achter deze modellen die momenteel nog als tweedeurs 3-serie door het leven gaan.

In het najaar van dit jaar staan ze bij de BMW dealer.

Bron; Autowereld.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter