Gebruiksvideo van BMW iDrive Touch

Gebruiksvideo van BMW iDrive Touch

0 2495

Vanaf juli 2013 komt de nieuwe iDrive Touch van BMW tot inzet in de meeste modellen van BMW, MINI en Rolls-Royce. De eerste BMW met dit systeem wordt de BMW 5 Serie LCI, aangezien de eerste 3 Serie GT’s het nog net niet meekrijgen. 

Tot nu toe moesten alle functies van het BMW infotainment systeem bediend worden door draaien, drukken en schuiven met de iDrive Controller. Daarbij is er nog het spraakinvoersysteem en een aantal toetsen op het multifunctionele stuurwiel. Daar komt nu een schrijffunctie bij. Op het bovenste oppervlakte van de Controller zit nu een gevoelig deel. Hierop zijn letters, cijfers en symbolen te schrijven met de vinger.

BMW-ConnectedDrive-iDrive-Touch

Het systeem herkent zelfs de volgorde van de verschillende strepen om symbolen te voorspellen. Sinds halverwege 2012 is het systeem al in China in gebruik als testcase voor de rest van de wereld. China is hiervoor uitgekozen omdat in dat land zo ontzettend veel symbolen zijn dat het een ondoenlijke zaak wordt om dat allemaal via draaien en drukken in te voeren.

Ook het navigatiesysteem profiteert van het BMW iDrive Touch systeem. Dooor het oppervlakte met twee vingers te spreiden zoals op je smartphone is er in de landkaarten op het Display in- en uit te zoomen. Een en ander wordt duidelijk gemaakt in de volgende video.

Bron; BMW TV

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10214

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter