BMW ActiveHybrid 3

BMW ActiveHybrid 3

1 1609

De nieuwe BMW 3 Serie verschijnt ook als hybride. De ActiveHybrid 3 heeft dezelfde techniek als de ActiveHybrid 5 aan boord.

De 3 Serie krijgt voor het eerst een hybridevariant. De ActiveHybrid 3 verschijnt in het derde kwartaal van 2012 op de markt en heeft dezelfde techniek aan boord als z’n grote broer, de ActiveHybrid 5. Wij hadden het al eerder gepost maar dat betekent dat de auto een maximaal systeemvermogen heeft van maar liefst 340 pk, het koppel bedraagt een indrukwekkende 450 Nm.

Het grootste deel van dat vermogen wordt geleverd door de bekende 3,0 liter zes-in-lijn TwinPower turbomotor op benzine. Deze krachtpatser levert maximaal 306 pk. Een 54 pk sterke elektromotor kan de 3 Serie over een afstand van maximaal 4 kilometer geheel elektrisch laten rijden met een topsnelheid van 60 km/h bij zware belasting tot wel 160 km/h bij cruisen. De benzine motor spring gelijk bij als de bestuurder het gaspedaal dieper intrapt. Ook is er een boost funktie als extra dynamisch vermogen nodig is. De achttraps automaat is speciaal geschikt gemaakt voor de hybride aandrijflijn. Bij afremmen op de motor of bij het bedienen van de rem worden de accu’s bijgeladen. Dit is hetzelfde principe als bij het Brake Energy Regeneration systeem van de standaard modellen. Maar bij de ActiveHybrid 3 is het effect veel groter.

Het gecombineerde verbruik bedraagt minder dan 6,4 l/100 km, oftewel 1 op 15,6. Dat betekend dat de ActiveHybrid techniek een brandstofbesparing van 12,5% realiseert ten opzichte van een vergelijkbaar sterke conventioneel aangedreven BMW sport-sedan. De CO2-uitstoot is nog niet bekend maar de 5 Serie stoot met dezelfde specificaties 149 g/km uit. De accu’s zijn ondergebracht in de laadvloer. Dat kost wel wat bagageruimte maar er blijft evengoed 390 liter over en de achterbank kan gewoon omlaag geklapt worden voor meer laadruimte. Verder is ook deze variant van de 3 Serie net als de andere uitvoeringen van alle gemakken voorzien.

Vanaf de herfst 2012 is de BMW ActiveHybrid 3 leverbaar.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10228

1 COMMENTAAR

  1. Dit is toch een totaal andere insteek dan bij japanse hybrides.. Wat een vermogen! Komt er ook een hybride met een viercilinder? Die zal een stuk zuiniger zijn, zeker icm diesel!

Laat een reactie achter