BMW ConnectedDrive maakt rijden nog veiliger

BMW ConnectedDrive maakt rijden nog veiliger

BMW is onder de noemer BMW ConnectedDrive een aantal nieuwe systemen aan het testen die deelnemen aan het verkeer nog veiliger maken.

Dat dit niet alleen maar toekomstmuziek is bewijst het BMW Dynamic Light Spot, dat gebruikt gaat worden in de facelift van de BMW 7 Serie. In de omgeving van Frankfurt is BMW bezig systemen te ontwikkelen die samenwerken met de lokale gevarenwaarschuwingen. Bijvoorbeeld een blokkade door wegwerkzaamheden die met een zender is uitgerust en de exacte lokatie en de soort weghindering doorgeeft aan de automobilisten. Hierdoor is tijdens het testwerk van BMW gebleken dat de voertuigen met dit nieuwe systeem vooraf werden gewaarschuwd voor hindernissen op hun route en daardoor niet verrast werden. Dit systeem valt onder de noemer Car-to-X-Kommunikation. Hierbij communiceren de voertuigen met hun omgeving waardoor ze meer veiligheid en comfort kunnen bieden.

Ook kan met dit systeem de bestuurder een ideale snelheid gegeven worden waarbij het volgende verkeerslicht op groen staat als hij in buurt komt of een melding dat hij vast kan afremmen omdat het toch rood is als hij aankomt. Ook kortstondige gevaren zoals mist of gladheid kunnen met behulp van Car-to-X-Kommunikation aan andere voertuigen doorgegeven worden. Hierdoor is het schrikeffect een stuk minder.

Volgens BMW is elke huidige auto al voorbereid om deze toekomstige techniek te gebruiken. Basis hiervoor is de TPEG-standaard waarmee plaatsaanduidingen met minder dan 5 meter afwijking bepaald en verwerkt kunnen worden. Zowel de waarschuwingstijd en de plaats van het gevaar kan optimaal worden bepaald door deze methode. Door het gebruik van bestaande netwerken, zoals mobiele telefoons en digitale radio, kan deze lokale gevaarswaarschuwing snel worden uitgevoerd.

Bron: BMW en bimmertoday.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10220

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter