BMW en SGL verhogen productie carbon

BMW en SGL verhogen productie carbon

2 3170

Er is op dit moment veel vraag naar carbon bij BMW. Vooral nu de productie van de BMW i3 op gang is gekomen en de i8 in de startblokken staat. Hierdoor moeten BMW en SGL de productie van het lichte materiaal opschroeven. 

Er wordt gesproken van een verdubbeling van de productie in de fabriek in Moses Lake. In de nabije toekomst moet daar 6.000 ton carbon vezels per jaar geproduceerd worden. Dit willen ze bereiken door een tweede productielijn op te zetten. Hierdoor moet er een tweede hal gebouwd moeten worden. SGL maakt niet alleen in samenwerking met BMW carbon vezels voor de auto industrie, maar ook voor vele andere bedrijfstakken. Denk hierbij ook aan de ruimtevaart en de professionele topsport.

carbon-factory-1

Daar komt bij dat BMW ook bij de productie van toekomstige conventionele modellen, denk hierbij aan de nieuwe BMW 7 Serie G11 en de nieuwe BMW 5 Serie G30, meer carbon gaat gebruiken. Hierdoor zullen ook de productiekosten steeds lager uitvallen.

 Bron: Businessweek.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

  1. De productie gaat omhoog en moet opgeschroefd worden….al zijn we dan adepten van een Duits supermerk we blijven wel correct Nederlands schrijven, zeker op een veel gelezen Blog …..toch?

Laat een reactie achter