BMW en Toyota uitgebreidere samenwerking door twijfel PSA?

BMW en Toyota uitgebreidere samenwerking door twijfel PSA?

2 1279

Het Duitse tijdschrift Der Spiegel meldde afgelopen zondag dat Toyota en BMW hun bestaande samenwerkingsverband verder willen uitbreiden.

De Duitse en Japanse bedrijven werken sinds december samen op het gebied van dieselmotoren en het onderzoek naar accu’s voor elektrische auto’s en hybrides. Volgens Der Spiegel maken beide bedrijven binnenkort de plannen bekend voor een verdergaande samenwerking. Welek samenwerking is nog onduidelijk, maar reken erop dat Toyota naast de diesel viercilinder motoren ook interesse heeft in de carbon technieken van BMW.

Afgelopen week werd bekend dat BMW de samenwerking met het Franse PSA Peugeot Citroën heroverweegt. Door de alliantie die Peugeot is aangegaan met het Amerikaanse General Motors, dat nu 7 procent van het Franse bedrijf bezit, zijn de voorwaarden voor de joint-venture verandert, zo lieten beide bedrijven donderdag weten. Dit maakt de weg vrij voor Toyota om dieper op de samenwerking met BMW in te gaan.

Bron: Der Spiegel 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

  1. Twijfel lijkt me niet want BMW heeft daar geen belang bij. Autofabrikanten werken steeds beter samen de laatste jaren.

Laat een reactie achter