BMW Group opent tweede en derde fabriek in China

BMW Group opent tweede en derde fabriek in China

0 2012

BMW AG en joint venture partner, Brilliance China Automotive Holdings Ltd., openen vandaag de meest duurzame autoproductiefaciliteit in China en een van de meest innovatieve autoproductiefaciliteiten wereldwijd.

Het is de tweede fabriek van BMW AG in China en met de opening van deze fabriek in de stad Tiexi zal de capaciteit in China groeien naar 200.000 auto’s. Norbert Reithofer, bestuursvoorzitter van BMW AG, geeft aan de komende jaren met partner Brilliance China Automotive Holdings Ltd. 500 miljoen euro te investeren in China. BMW verwacht dat de capaciteit van de fabrieken kan groeien naar 300.000 of 400.000 auto’s per jaar, afhankelijk van de vraag. In de nieuwe fabriek in Tiexi zullen onder andere de BMW X1 en de verlengde versie van de BMW 3 Serie van de band gaan rollen.

De twee partners zijn ook begonnen met het produceren van 2.0 liter viercilinder benzinemotoren op een derde locatie in Shenyang. De motorenfabriek heeft een initiële capaciteit van 200.000 motoren. Die productiecapaciteit zal gelijkwaardig toenemen met de uitbreiding van de twee autofabrieken. Door deze motorenproduktie zal de toelevering aan de beide fabrieken in Dadong en Tiexi lokaal gebeuren.

In de komende jaren zullen meer dan 2.000 nieuwe banen worden toegevoegd aan de ongeveer 8000 die er al zijn in Shenyang. In combinatie met de uitbreiding van de productiecapaciteit worden nog eens 500 banen worden gecreëerd.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter