BMW i3 druk aan het testen (en rusten)

BMW i3 druk aan het testen (en rusten)

0 1404

Tijdens de warm weer test in Zuid Europa heeft de spionagefotograaf van Autoweek meer details van de BMW i3 vast weten te leggen. Duidelijk te zien is de B-stijl loze carrosserie met suicide doors aan de achterzijde.

Was er al eerder een BMW i3 betrapt in Zuid Europa, nu heeft de fotograaf hem weten te snappen tijdens een rust- en bijlaadsessie. Op de beelden is te zien dat er achter het stuur een digitaal display is geplaatst. Volgens de fotograaf/spion is hierop onder meer het de snelheid, temperatuur en het toerental van de range-extender op af te lezen.

Daarnaast is op de foto van de zijkant te zien dat de BMW i3 net als de concept geen B-stijl heeft. De achterste portieren openen in tegengestelde richting, de elektrische stadsauto heeft dus zogeheten suicide-doors. Verder kunnen we een eerste, voorzichtige blik onder de ”motor”kap nemen. De auto werd bijgeladen door een begeleidende BMW.

De BMW i3 is de eerste auto van het nieuwe i-submerk van de Beierse autofabrikant. In 2014 komt de elektrische stadsauto op de markt voor een prijs van ongeveer € 40.000 volgens de jongste berichten. De carrosserie zal grotendeels uit met kunstof versterkt carbon (CRFP) bestaan om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Een jaartje later is het de beurt aan de elektrische supersportwagen i8, al zal die aanzienlijk duurder gaan worden. Het feit dat de i3 steeds vaker betrapt wordt is wel het bewijs dat de produktie steeds dichterbij komt.

Bron: Autoweek

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10266

1 7314

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter