BMW i3 en i8 in NYC

BMW i3 en i8 in NYC

4 1236

In New York City heeft BMW een exclusieve preview gehouden van de komende i3 en i8. Deze auto’s moeten uiteraard ook in de Verenigde Staten hoge ogen gaan gooien in de markt van hybrides en elektrisch vervoer.

We hebben natuurlijk al van alles geschreven over deze twee nieuwkomers die op de afgelopen IAA in Frankfurt zijn geïntroduceerd. Na New York gaan de auto’s naar de the Los Angeles Auto Show voor hun officiële Amerikaanse debuut.

Een nieuwtje voor de i3 is dat deze volledig elektrisch wordt aangeboden maar ook met een “range extending” generator oftewel een REx. De REx zorgt voor een grotere reikweidte. Deze REx is een kleine maar soepel lopende en stille benzinemotor die een generator aandrijft.. Hierdoor worden de accu’s die voor de aandrijving zorgen bijgeladen en kun je verder rijden dan alleen met accu´s. Hierdoor zal de i3 voor meer mensen interessant kunnen worden.

Met de i3 en i8 gaat BMW een nieuwe kant op in mobiliteit. BMW kennende zal niets aan het toeval worden overgelaten om dit een groot succes te laten worden.

 

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10234

1 7289

4 COMMENTAAR

Laat een reactie achter