BMW presenteert de BMW ActiveHybrid 5 op de Tokyo Motor Show 2011

BMW presenteert de BMW ActiveHybrid 5 op de Tokyo Motor Show 2011

2 1307

De Tokyo Motor Show (3 tot en met 11 december) heeft de wereldprimeur voor de BMW ActiveHybrid 5.

Op de 42e Tokyo Motor Show zal BMW weer laten zien hoever ze zijn met innovatieve hybride technieken om schonere auto’s te produceren en laat het derde ActiveHybrid model zien.

De full-hybrid sedan beschikt over een zescilinder benzinemotor, een krachtige elektromotor, een achttraps automatische versnellingsbak en een high-performance lithium-ion accu. Dit pakket zorgt ervoor dat de ActiveHybrid 5 in de stad puur elektrisch kan rijden. Ook beschikt hij over een boost functie die een extreem dynamische acceleratie mogelijk maakt. Maar ook het zogenaamde freewheelen is mogelijk met deze auto. Dus bij gas los werkt de benzinemotor niet. Deze functie’s werken nauw samen met het nieuwe en wereldwijd unieke intelligent energy management systeem. Samen met het navigatiesysteem wordt alvast bekeken welke omstandigheden eraan komen. Hier passen zich de rijfunctie’s van de auto op aan.

Ook nieuw op de Tokyo Motor Show is de laatste versie van de BMW TwinPower Turbo technology in de BMW X1 xDrive20i. De nieuwe BMW TwinPower Turbo motoren vinden nu ook hun weg in de BMW 6 Serie Coupé.

Op dieselgebied krijgt Japan de primeur van de BMW BluePerformance diesel. Jawel. Japan had nog geen diesels in het aanbod dus doen ze het gelijk goed met de BMW X5 xDrive35d BluePerformance.

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

  1. Alpina zou ook een hybrid moeten hebben Dan met een mega boost functie via extra tractie op voorwielen dmv elektrische aandrijving! Mooi bedacht toch? 😀

Laat een reactie achter