BMW i3 in het wild gespot

BMW i3 in het wild gespot

0 2029

De nieuwe BMW i3 is gezien tijden testwerkzaamheden rond München. Deze foto’s laten een bijna productierijpe auto zien.

Deze spyshots geven een aardige indruk hoe de BMW i3 er straks in produktievorm uit gaat zien. De ronde LED achterlichten zitten natuurlijk niet op de goede plaats, maar geven wel een indicatie dat de auto een erg “cleane” look krijgt van achteren. De dorpels zijn heel aerodynamisch vormgegeven met de uitstulpingen achter de smalle voorwielen. De smalle banden helpen natuurlijk om de luchtweerstand te verlagen. De velgen zien er extreem gestroomlijnd uit. Of dit nu mooi is…

De BMW i3 zal ongeveer dezelfde grootte hebben als een BMW 1 Serie en zal het eerste model onder het sub-merk “i” zijn die op de markt komt.  Hij is gebouwd met behulp van BMW’s ‘Live and Drive’ filosofie, die de cabine scheidt van de aandrijflijn. De i3 heeft coach-deuren voor gemakkelijk in-en uitstappen, een veelzijdig interieur met een vlakke vloer en de middenconsole is verwijderd om maximaal gebruik te kunnen maken van de ruimte.

Het ‘Drive’ deel, het chassis, heeft een 168 pk sterke achterin gemonteerde elektromotor. 0-100 km/h in minder dan acht seconden. Maar veel belangrijker in de stad: 0-65 km/h in slechts vier seconden, dankzij het direct aanwezige koppel van de elektro motor. Het duurt zes uur op te laden, waarna de BMW i3 rond de 225 kilometer ver kan komen. Dat doel wordt bereikt door het slimme koolstofvezel-versterkte kunststof body en aluminium chassis. Hiermee heeft de i3 een gewicht van maar 1.250 kg.

BMW hoopt 30.000 i3’s te verkopen in het eerste volledige jaar na de release in 2013. De prijzen zullen naar verwachting beginnen bij ongeveer € 45.000,-.

Bron: AutoExpress

Foto’s: Automedia

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10222

1 7278

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter