Daar is hij weer: de nieuwe BMW M3

Daar is hij weer: de nieuwe BMW M3

0 1359

De camouflage verbergt uiteraard de grootste aanpassingen, maar enkele details maken het wel duidelijk: dit is de nieuwe BMW M3. Kijk maar naar de grote remschijven en de vier uitlaatpijpen achteraan.

De focus ligt tegenwoordig, net als bij de M5, op een lager verbruik. Als sportieve sedan in deze tijd moet de M3 net zo snel als zuinig zijn. De opwindende maar dorstige atmosferische V8 gaat dus verdwijnen.

Na de presentatie van de gloednieuwe BMW 3 Serie mogen we binnenkort de nieuwe M3 dus ook verwachten. Terwijl de huidige nog vertrouwt op een atmosferische V8 die hoog in de toeren klimt, keert de volgende M3 wellicht terug naar een oude bekende configuratie, namelijk een zescilinder lijnmotor. Geruchten maken melding van een 3,3 zescilinder-in-lijn met maar liefst drie turbo’s om hem te vervangen. Helemaal nieuw is dat principe niet, BMW gebruikt deze techniek ook al bij de M550d xDrive. Het vermogen van de M3 wordt geschat op ongeveer 450 pk.

De inspanningen blijven niet beperkt tot wat onder de motorkap ligt, maar hebben ook betrekking op de motorkap zelf en onderdelen van het koetswerk. De toekomstige M3 doet een beroep op een nieuw soort materiaal: met kunststof versterkt koolstofvezel (CFRP) dat ook in de nieuwe BMW i3 en i8 wordt gebruikt. Gewichtsbesparing is het sleutelwoord voor goede prestaties en een laag verbruik. De spoiler voor is diep doorgetrokken en op de achtezijde zitten de gebruikelijke diffusors

Bron: Vroom.be

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14382

2 10218

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter