BMW i8 doet koudetests

BMW i8 doet koudetests

0 2615

De nieuwe BMW i8 hybride sportauto komt steeds dichter bij produktie. Dus ook de gebruikelijke koudetests moeten worden ondergaan. Hier de foto’s.

Op deze foto’s is de auto mooi te zien met de carrosseriedelen zoals die ook in de het definitieve model gebruikt gaan worden. Hij lijkt grotendeels nog op de BMW i8 Concept zoals die vorige week in Rotterdam stond tijdens het BMW Mobility of the Future evenement. Toch zijn er een aantal dingen flink gewijzigd. Beginnend bij het front lijkt deze wat minder scherp van vorm als de concept. Ook zijn de koplampen verder naar voren geplaatst. Dat zal vooral om praktische redenen gebeurd zijn. Deze configuratie zal toch een betere lichtopbrengst hebben. Het nieuwe designelement van de nieuwe 3 Serie zal hier ook worden toegepast: de koplampen raken de grille.

De motorkap is ook een stuk traditioneler vormgegeven. Dit is natuurlijk logisch omdat er een paar ruitenwissers nodig zijn. Deze had de concept niet waardoor de voorruit doorliep in de motorkap. De portieren zijn groter en lopen vlakker met de rest van de carrosserie. Dit vereenvoudigd de instap door de smallere dorpels. De buitenspiegels worden op de portieren gemonteerd net als bij de BMW Z3. De manier van openen van de portieren blijft nagenoeg op dezelfde manier als de i8 Concept. Namelijk schuin naar voren/boven. Dit kunnen we afleiden aan het feit dat de portieren gewoon ruitframes hebben. Als BMW gewone portieren zou gebruiken zullen ze frameloos zijn zoals bij elke BMW coupé/cabrio.

Aan de achterzijde zijn nog steeds de vormen van de concept goed herkenbaar. Dat geldt ook voor de “zwevende” achterlichten. De onderzijde van de achterbumper is nog te goed gecamoufleerd om er iets over te zeggen. Het lijkt erop dat het dak van carbon wordt. De wielen zijn ook een stuk traditioneler dan die van de concept. Maar het kan ook zijn dat deze auto op winterbanden rijdt tijdens deze tests.

Bron: bimmerpost.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10227

1 7278

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter