BMW kopen achter de PC?

BMW kopen achter de PC?

0 2116

BMW wil zijn auto’s via internet gaan verkopen. BMW zegt de klant een ‘thuisservice’ te willen bieden om een auto te kunnen kopen. Het is al heel normaal om kleding, boeken of cd’s online te kopen. Waarom dan geen auto’s? En tegelijkertijd kan het bedrijf door de webshop geld besparen, omdat het meerdere showrooms kan sluiten.

BMW was al van plan om de elektrische i3 via internet te verkopen, maar in de toekomst moeten alle modellen online beschikbaar komen. Commercieel directeur Roland Krüger van BMW Duitsland zegt dat er een team is aangesteld dat de internetverkopen moet gaan leiden. De Duitse vereniging van BMW-dealers is op z’n zachtst gezegd niet blij. De online-verkoop van BMW’s zou oneerlijke concurrentie zijn.

bmw-m5-configurator

Alleen nog showrooms in grote steden

BMW Duitsland heeft 20 kantoren en 43 verkooppunten waar 6500 personeelsleden werken. Door de economische crisis ziet het bedrijf zich gedwongen te snijden in personeelskosten. Het bedrijf wil in de toekomst alleen nog in grote Duitse steden als München, Berlijn en Frankfurt filialen behouden. Kleinere filialen zullen worden gesloten of verkocht.

Personeel vormt een grote kostenpost voor BMW, omdat medewerkers van dochterondernemingen dezelfde voordelen en bonussen genieten als medewerkers van het moederbedrijf. Bij de BMW-verkooppunten liggen de salarissen bijvoorbeeld vele malen hoger dan bij onafhankelijke BMW-dealers. En net op dat personeel kan bespaard worden als een deel van de verkoop via internet gaat plaatsvinden.

De voorzitter van de Duitse BMW dealer vereniging, Werner Entenmann, heeft de Beierse autofabrikant laten weten zulke ‘rechtstreekse verkoopkanalen te moeten afkeuren’, meldt hij in de Wirtschaftswoche.

Bron:  Wirtschaftswoche

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter