BMW M3 DTM doorstaat 3 daagse test in Estoril

BMW M3 DTM doorstaat 3 daagse test in Estoril

0 2342

Terwijl hier alles vastvriest waren de BMW DTM teams met temperaturen van rond de tien graden Celsius tijdens hun driedaagse test op het “Autodromo do Estoril” in Portugal lekker bezig. Voor het eerst dit jaar waren alle drie de BMW teams vertegenwoordigd.

De BMW coureurs hebben van dinsdag tot donderdag samen 969 ronden, en daarmee meer dan 44.000 kilometer, afgelegd op het Portugese circuit. De heren Andy Priaulx (GB), Augusto Farfus (BR), Bruno Spengler (CA), Martin Tomczyk (DE), Dirk Werner (DE) en Marco Wittmann (DE) waren aanwezig tijdens deze tests. Alleen Joey Hand (US) was niet aanwezig door verplichtingen aan het RLL Team voor de ALMS. Zijn plek is overgenomen door test- und ontwikkelingsrijder Wittmann.

De BMW M3’s DTM hebben de tests goed doorstaan. Er is veel gewerkt op het gebied van prestatie’s. Ook de pitstops zijn veelvuldig geoefend. Verder zijn de ontwikkelingen sinds de homologatie bevroren en mogen er geen essentiële wijzigingen worden doorgvoerd. De coureurs hebben in ieder geval weer een mooi aantal kilometers achter het stuur van de M3 doorgebracht. Dit komt alleen maar de snelheid ten goede.

Van de week is ook bekend geworden dat het IT dienstverlenigsbedrijf Allgeier Holding AG officiëel partner wordt van BMW Motorsport. Dit betekent dat die naam op alle zes de BMW M3 DTM racers terugkomt.

Bron: BMW Motorsport

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14390

2 10230

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter