BMW M3 is GT kampioen in ALMS

BMW M3 is GT kampioen in ALMS

1 1300

Dirk Müller en Joey Hand hebben het geflikt. De tweede plek in de achtste race van de American Le Mans Series op Laguna Seca was genoeg om het GT-drivers kampioenschap binnen te halen.

Müller en Handhebben nu totaal 145 punten en staan nu 33 punten voor op de Corvette van Jan Magnussen en Oliver Gavin. Met nog maar 30 punten maximaal te vergeven en nog maar één race te gaan zijn ze in seizoen 2011 de onbetwiste winnaars.

Deze race heeft ook de constructeurs titel bepaald. Müller, Hand, en team-genoten Dirk Werner en Bill Auberlen hebben samen 154 punten gescoord voor het BMW Team RLL met beide BMW M3 GT’s. Heirmaa herhalen ze het succes voor de BMW’s van vorig jaar. In het rijders kampioenschap echter is dit de eerste BMW overwinning sinds 2001. Toen won BMW fabrieksrijder Jörg Müller het kampioenschap.

Voor het BMW Team RLL nu de taak om tijdens de laatste race op 1 oktober Werner en Auberlen op de tweede plaats te krijgen. Op dit moment staan beide heren met 103 punten op de derde plaats. Het gat tussen Magnussen en Gavin op plaats twee is maar 9 punten.  De volgende race vindt plaats op het legendarische “Petit Le Mans”.

Bron: BMW Motorsport

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14382

2 10219

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter