BMW schrapt Nedcar nog niet

BMW schrapt Nedcar nog niet

4 1670

Volgens een insider is BMW nog steeds geïnteresseerd in Nedcar. Eventueel voor de productie van de BMW X1 of de MINI Countryman.

Een betrouwbare bron vertelt AutoWeek: “Medewerkers van BMW zijn in februari, toen de fabriek leeg was vanwege de staking, bij ons rondgeleid om de productiefaciliteiten te bekijken. Ze hebben toen bestudeerd of een X5/X6 op de productielijn van de Outlander zou passen. Zo’n BMW was daar daadwerkelijk voor aanwezig. Bovendien is bij de productielijn van de Colt gekeken of daar de X1 en/of de Mini Countryman van de band kunnen rollen.”

“Op dit moment zijn er op het fabrieksterrein op diverse tactische plekken containers neergezet, zodat er van buitenaf minder goed te zien is wat er gebeurt. Ook zijn er nog steeds mensen van BMW aanwezig bij Nedcar. Mitsubishi zou de ombouw van de productielijnen betalen, als BMW het personeelsbestand overneemt. Dat bespaart Mitsubishi de kosten van een sociaal plan.”

De belangstelling voor de productie van de BMW X1 en MINI Countryman is goed te verklaren. MINI heeft met de Countryman door de huidige productiecapaciteit in Graz relatief lange levertijden en voor de BMW X1 zullen de levertijden met de huidige productiecapaciteit ook oplopen nu BMW de auto ook in de Verenigde Staten aanbiedt.

Bron: Autoweek

VERGELIJKBARE ARTIKELS

4 COMMENTAAR

  1. Dit zou heel goed nieuws betekenen voor de mensen in born. Helaas voor de bedrijven/ toeleveranciers: zij zullen weinig opschieten met deze deal omdat voor deze modellen al contracten met toeleveranciers zijn gemaakt.

  2. Onlangs las ik nog dat BMW stellig ontkende interesse te hebben in deze fabriek. Of moet ik zeggen geruchten-fabriek?!

Laat een reactie achter