BMW steeds minder “Duits”

BMW steeds minder “Duits”

0 1200

BMW wil steeds minder afhankelijk zijn van de produktiefaciliteiten in Duitsland. In het gerenommeerde vakblad Automotive News Europe zegt BMW’s productiechef Frank-Peter Arndt in een interview dat in de toekomst nog maar de helft van alle modellen in het thuisland zal worden geproduceerd.

Het aandeel BMW’s die uit Duitsland kwamen lag tien jaar geleden nog op 70%. BMW bouwt steeds meer auto’s buiten Duitsland. Frank-Peter Arndt: ,,Eind 2010 lag het percentage op 62% en nu ligt het aandeel op 58%”. Dit percentage zal tot 50% teruglopen, uitgaande van onze plannen in China en Amerika.” De Duitsers hebben in het thuisland vier autofabrieken (Dingolfing, Leipzig, Munich en Regensburg). Daarnaast maakt het merk modellen in onder andere China, India, Rusland, Zuid-Afrika en Amerika. Op dit moment is BMW druk bezig een faciliteit in Brazilië neer te zetten. Het doel van BMW is om jaarlijks de produktie met 7 tot 8% te verhogen. In 2010 hebben ze meer dan 15% meer geproduceerd dan het jaar daarvoor. De verwachting voor 2011 is een verhoging van rond de 10%.

Het concern wil in 2020 op jaarbasis twee miljoen auto’s produceren. Vorig jaar verkocht het merk wereldwijd nog 1,46 miljoen auto’s.

Bron: Automotive News Europe

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter