BMW Supplier Innovation Award voor Borg Warner Turbo Systems

BMW Supplier Innovation Award voor Borg Warner Turbo Systems

1 1682

Borg Warner Turbo Systems heeft een BMW Supplier Innovation Award gekregen voor zijn regulated three-stage (R3S) turbo technologie. 

De R3S turbotechniek wordt gebruikt op de 3 liter zescilinder dieselmotor van BMW. Deze zit motor zit onder meer in de BMW M550d xDrive Sedan en Touring, de X5 M50d Touring, en de X6 EN x5 M50d modellen.

bmw-awards-bosch-its-bmw-supplier-innovation-prize-58209_1

Efficiënt

De BMW motor levert met behulp van de R3S-turbo maximaal 280 kW (381 pk) en verbruikt 6.3 liter per 100 kilometer (in de BMW M550d xDrive Sedan). Bijzonder aan de R3S techniek is volgens BMW dat de prestaties gelijk blijven of beter zijn, bij een lager brandstofverbruik en een lagere Co2-uitstoot. Borg Warner kreeg eerder dit jaar al een Pace Award (de innovatieprijs van website Automotive News) en een Pace Innovation Partnership Award voor de samenwerking met BMW voor het R3S systeem.

024

“We zijn er erg trots op dat we deze prestigieuze prijs in ontvangst hebben mogen nemen, vooral in de Efficient Dynamics categorie. Het belichaamt onze strategie om te zorgen voor geavanceerde aandrijflijntechnieken die de zorgen voor een efficiënter brandstofverbruik en een lagere uitstoot en daarnaast betere prestaties leveren”, aldus Frederic Lissalde, president en general manager, Borg Warner Turbo Systems.

Bron: autokompas.nl

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter