BMW twee keer zoveel waard als Mercedes-Benz, Audi probeert in te halen

BMW twee keer zoveel waard als Mercedes-Benz, Audi probeert in te halen

0 1889

BMW heeft opnieuw een prima jaar achter de rug. De Beierse autoproducent gaf gisteren aan zijn eigen verkooprecord opnieuw te hebben verbroken. BMW verkocht volgens financieel directeur Friedrich Eichiner dit j

aar 1,8 miljoen auto’s.

Eichiner zei in november al dat het record eraan zat te komen. De fabrikant van luxe auto’s wist in die maand bijna 20 procent meer auto’s te verkopen dan in november 2011.

Mercedes-Benz heeft grotere moeite om auto’s te verkopen. Daimler-topman Dieter Zetsche had echter niet gedacht dat het verschil met BMW zo groot zou zijn. BMW is duidelijk de grootste premium auto fabrikant.

Investeerders schatten de waarde van BMW op 45 miljard euro, terwijl Daimler 42,2 miljard euro waard is. Dat lijkt niet zo’n groot verschil, maar bij het getal van Daimler is ook de bedrijfswagendivisie meegenomen. Rekenen we die niet mee omdat BMW die niet heeft, dan is Mercedes-Benz ongeveer 25 miljard euro waard.

De investeerders reken Daimler af op tegenvallende groei in China, een sleutelmarkt voor de komende jaren voor alle premiummerken. Ook de hoge gemiddelde leeftijd van Mercedes-kopers en de innovatie-achterstand op BMW (aldus de investeerders) kost Daimler flink wat geld.

Ondertussen investeert Audi de komende jaren miljarden in een poging BMW in te halen. Dat blijkt uit een melding van de Duitse fabrikant uit Ingolstadt.

Audi steekt tot en met 2016 ongeveer 13 miljard euro in de ontwikkeling van nieuwe modellen en technologieën. Samen met een uitbreiding van fabrieken in Mexico, Hongarije en China moeten die investeringen ervoor zorgen dat er jaarlijks ongeveer 2 miljoen Audi’s worden verkocht en dat BMW van de troon wordt gestoten als marktleider op het gebied van luxe auto’s.

Bron: AutoVisie en Autoweek

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter