BMW verliest DTM race in laatste ronde

BMW verliest DTM race in laatste ronde

0 1346

Normalerwijze hoef je je weinig zorgen te maken als je op de eerste en tweede posistie de laatste ronde van een race ingaat. Maar op de Norisring bleek voor BMW maar weer dat een race pas gereden is als het zwart/wit geblokt is gevallen.

 

In een ongelooflijke finish heeft Jamie Green met de Mercedes zijn vierde overwinning in vijf jaar op de Norisring behaald. In een regenrace over 78 ronden reed hij met name in de slotfase sterk naar voren en zette de BMW-rijders Tomczyk en Spengler steeds meer onder druk. Drie ronden voor het einde haalde hij Spengler in tijdens het aanremmen van de Dutzendteichkehre en in de laatste ronde pakte hij Tomczyk op identieke wijze, waarna hij als winnaar over de eindstreep kwam. Tomczyk en Spengler eindigden als tweede en derde voor Gary Paffett, die na een sterke inhaalrace na een botsing in de eerste bocht na de start als vierde geklasseerd werd. David Coulthard behaalde als vijfde zijn beste DTM-resultaat, voor Mike Rockenfeller, die als zesde de best geklasseerde Audi-rijder was. Daarachter volgden Andy Priaulx pakte de zevende plek en Dirk Werner op de tiende.

Per saldo waren de BMW teams tevreden over de resultaten die bewijzen dat de BMW’s competatief zijn tussen de Audis en de Mercedesen. Helaas moest Augusto Farfus, als derde gestart, de race in ronde 15 opgeven nadat hij  direct na de start een aanrijding had gehad. Joey Hand had niet zo goed gekwalificeert met een 20e startpositie, maar klom in de race nog naar de 14e plek.

Bron: BMW Motorsport

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14392

2 10234

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter