BMW werkt mee aan ontwikkeling Visio.M.

BMW werkt mee aan ontwikkeling Visio.M.

0 1495

BMW en Mercedes-Benz slaan, samen met nog een aantal andere investeerders, de handen ineen bij de ontwikkeling van een elektrische stadsauto. De Visio.M.

Wetenschappers van de Technische Universiteit van München werken samen met BMW, Daimler (Mercedes-Benz) en een aantal privé- en publieke investeerders (waaronder Continental en Siemens) aan een voor massaproductie geschikte elektrische stadsauto. Die zou, zonder batterijen, maximaal 400 kilo moeten wegen en, mét batterijen, een vermogen leveren van zo’n 20 pk. Het project wordt ondersteund met 10,8 miljoen euro van het Duitse ministerie van onderwijs en onderzoek (BMBF). Als ‘testcentrum’ voor het Visio.M-project dient het MUTE-protoype (foto) dat in 2010 werd ontwikkeld door de Universiteit van München.

BMW heeft de leiding over het project, dat als doel heeft om de kleine elektrische auto rijp te maken voor massaproductie en waarbij veiligheid hoog op de agenda staat. De Visio.M zou hetzelfde veiligheidsniveau moeten hebben als een ‘normale’ auto. Het is de bedoeling dat de Visio.M de strijd aangaat met ‘auto’s’ als de Renault Twizy, de Volkswagen Nils en de Opel Rak E. Het Visio.M-project staat los van de eigen elektrische activiteiten van BMW en Mercedes.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter