BMW X6 LCI (E71) officiële video

BMW X6 LCI (E71) officiële video

0 1975

De BMW X6 heeft een facelift gehad. Maar er zijn maar weinig mensen die daar aandacht voor hadden door al het andere nieuws van BMW de laatste tijd. Dit gaan we nu goed maken.

Sinds hij op de markt verscheen, ongeveer drie jaar geleden, vonden meer dan 150.000 exemplaren van de Sports Activity Coupé een koper. Dit overtreft ruimschoots de verwachtingen. De aanhoudend grote vraag naar de BMW X6 op de wereldwijde automobielmarkt toont aan dat de Sports Activity Coupé een ongewoon en succesrijk voertuigconcept vertegenwoordigt. BMW heeft speciaal voor de opgefriste X6 een video gemaakt die de LCI onder de aandacht moet brengen. In deze video zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de pre-facelift te zien. Onder andere de volledige LED koplampen (optie) en de veranderde achterlichten staan in het middelpunt van de belangstelling.

Motorisch zijn er niet zoveel wijzigingen doorgevoerd.  De X6 xDrive50i, xDrive35i, xDrive30d en xDrive40d hebben nog steeds 407, 306 en 245 pk onder de kappen. Om de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) verder terug te dringen, kan de BMW X6 xDrive30d vanaf de lente 2012 als optie worden uitgerust met BMW BluePerformance-technologie. Naast de standaard gemonteerde roetfilter en oxidatiekatalysator wordt hier een beroep gedaan op het AdBlue-systeem met ureuminjectie en een NOx-katalysator die zwaveldioxide en stikstofoxiden neutraliseert. Dat betekent dat de wagen nu al voldoet aan de eisen van de EU6-emissienorm die in 2014 van kracht wordt.

Wel denken we nog update’s te krijgen aan het eind van de loopbaan van de E71. Ook de X6 M bleef met 408 kW/555 pk ongewijzigd. De enige BMW X6 die een nieuwe motor heeft gekregen is de X6 M50d xDrive met 280 kW/381 pk tri-turbo diesel waar we onlangs over berichten. Elke BMW X6 heeft standaard 19″ wielen. En er is nu tegen meerprijs een motorkap met powerdome leverbaar. De buitenkleuren Marrakeschbraun, Orionsilber en Midnightblau zijn erbij gekomen. De standaard lederen bekleding Nevada is nu ook verkrijgbaar in de kleur Vermilionrot. De als optie verkrijgbare bekleding in volleder Nappa wordt voortaan aangeboden in de kleuren Schwarz en Elfenbeinweiß. De nieuwe BMW X6 wordt standaard geleverd als vierzitter. Als optie is hij verkrijgbaar met drie plaatsen op de achterbank.

Uiteraard is de BMW X6 ook als M Sport Edition te krijgen. Dan wordt de auto voorzien van onder andere 20″ velgen, BMW Individual hoogglans shadowline, zwarte kappen bij de mistlampen, sportstoelen, M instaplijsten, M sportstuur, BMW Individual hemelbekleding in Anthrazit en interieurlijsten in Aluminium Flywheel schwarz.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter