Bruno Spengler pakt pole position voor BMW in DTM

Bruno Spengler pakt pole position voor BMW in DTM

0 3108

Een week na de eerste race van de DTM 2012 op de Hockenheimring pakt Bruno Spengler in zijn BMW M3 DTM vandaag op de Lausitzring de pole position voor de race van morgen.

Dit is de eerste pole in de DTM voor BMW sinds 18 juni 1992 (Johnny Cecotto). Die was toen ook voor het Schnitzer team. Bruno pakte de tijd van 1:18,777 minuten in de „Top-4-Shootout“. Maar het mooie is dat Augusto Farfus zijn M3 DTM naar de tweede startplek trainde. Met een 38 duizendste van een seconde was hij maar heel iets “langzamer” dan Bruno. Farfus: ,,Ik heb gevochten als een paard. Vorige week was ik zeer teleurgesteld met het resultaat. Nu kon ik laten zien wat ik kan. Ondanks een klein foutje in bocht vier zat ik er lekker bij. Ik ga er morgen alles aan doen om een goede race te rijden. Het wordt spannend”.

Jens Marquardt (BMW Motorsport Direkteur): ,, Dit geeft een onbeschrijvelijk gevoel. Wij zijn zeer tevreden met dit resultaat na de harde race van vorig weekend. Alle zes de BMW’s hebben goed getraind. Duidelijk is dat de M3’s de snelheid wel in huis hebben”.

De rest van de BMW’s staan morgen op de volgende startposities: 7e Martin Tomczyk, 13e Andy Priaulx, 14e Joey Hand en 21e Dirk Werner.

Morgen begint de race om 14:00 uur en is live te volgen via de ARD.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14382

2 10218

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter