Olympische vlam is aerodynamisch getest door BMW

Olympische vlam is aerodynamisch getest door BMW

1 1412

Nog twee maanden en dan vangt in Londen de 27ste editie van de Olympische Zomerspelen aan. Zoals we weten is BMW de automotive hoofdsponsor van de spelen. In deze rol wordt niets aan het toeval overgelaten.

Nu heeft BMW in dit kader de Olympische fakkel en diens vlam is uitvoerig getest in BMW’s geavanceerde windtunnel in München. Dus of het straks nu stevig waait, sneeuwt of stortregent, volgens de testresultaten zou het legendarische vuur niet uit mogen gaan tijdens de 70 dagen durende tocht naar Londen. De vlam zal op 18 mei in Olympia worden ontstoken.

In de BMW windtunnel, die in 2009 is gebouwd, kunnen snelheden tot 300 km/u worden gesimuleerd en kan de auto ook nog eens in allerlei richtingen worden bewogen. Daardoor kan worden gesimuleerd dat een auto door de bocht gaat. Het rollende wegdek kan een vijftal soorten wegen nadoen zodat er heel realistisch getest kan worden. Doel van de windtunnel is om via een verbeterde aerodynamica uiteindelijk het verbruik terug te dringen. Een 10% betere stroomlijn vertaalt zich namelijk al snel in een 2,5% lager verbruik en een evenredig lagere emissie. Dat het menens is voor BMW, blijkt wel uit de som van 170 miljoen euro die geïnvesteerd is in het Aerodynamic Test Centre.

Bron: autoblog.nl en BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter