Historische zege voor BMW in DTM

Historische zege voor BMW in DTM

3 1489

Bruno Spengler heeft het gedaan!!! De tweede race in de DTM 2012 op de Lausitzring heeft hij met de BMW M3 DTM op zijn naam gezet.

De race verliep een stuk netter dan de eerste op de Hockenheimring. Bijna alle auto’s zijn gefinished dus de afspraken die onderling gemaakt zijn over al het duw en trekwerk hebben wel geholpen. Bruno kon na de perfecte pole position van gisteren als eerste van de startplek. Na een hevige strijd met Gary Paffet ging de Schnitzer BMW M3 DTM als eerste onder het zwart-wit geblokt door. De laatste keer dat een BMW won in de DTM was 20 jaar geleden met Roberto Ravaglia in de E30 M3. Paffet zat de hele race vlak achter Bruno en maakte in de laatsteronde nog een foutje door zich te veremmen.

Augusto Farfus pakte een welverdiende derde plaats in de race. Ook hij had een Mercedes op de achterbumper voor het grootste deel van de race in de vorm van Green. Farfus moest er echt keihard voor werken om zijn positie te houden. Hij ging uiteindelijk ook als derde over de finisch. Perfect gedaan.

Martin Tomczyk pakte een keurige zevende plek. Hij reed ook een hele goede race zonder fouten.

Spengler:,, Na de eerste pole voor BMW gelijk de eerste winst voor BMW. Ik wil iedereen bedanken bij BMW. Ze hebben hard gewerkt en hebben het verdiend”.

Farfus:,, Alles ging goed. De start was heel belangrijk. De race verliep perfect, maar er moet nog verbetering in zitten. Dit is een perfect resultaat voor BMW. Het team heeft het heel goed gedaan en ik wil ze ervoor bedanken”.

Bron: ARD

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14392

2 10234

3 COMMENTAAR

  1. Mooie race ja. Augusto Farfus, had eigenlijk plek 2 moeten halen. Een dubbel als eerste BMW overwinning was natuurlijk helemaal supers geweest. Misschien volgende week?

Laat een reactie achter