Dakar stage 2

2 1478

De tweede etappe van de Dakar Rally ging van start in Santa Rosa de la Pampa en eindigde in San Rafael. De klassementsproef was maar liefst 290 kilometer lang.  487 kilometer was verbindingsetappe. De auto’s zijn iets na half vijf vertrokken voor de klassementsproef.

De winnaar van gisteren, Leonid Novitskiy deed het niet slecht in de MINI All4 Racing in het eerste deel van de tweede rit. Aan het einde was het losse zand een spelbreker en eindigde hij met de 8e tijd op meer dan 12 minuten van de winnaar Nasser Al-Attiyah in de Hummer. De Franse topfavoriet, Stéphane Peterhansel, reed in de X-Raid All4 Racing MINI in de Monster Energy kleuren naar een schitterende tijd met 2:48.12. Hij deed hiermee meer dan anderhalve minuut ( 2:50.00 ) beter dan de Amerikaan Robby Gordon. Toch was Al-Attiyah 54 seconden sneller dan de Fransman. Uiteindelijk gaat Peterhansel aan de leiding in het algemeen klassement. Op een vierde plaats kwam de Pool Holowczyck binnen met zijn MINI en een  vijfde plaats is er voor de Spaans-Franse combo Roma-Périn in een derde MINI.

De BMW X3 CC’s kunnen niet echt meekomen. De Fransen Bernard en Gelbart eindigden deze etappe op de 42e plek. 46e algemeen. De Chileen Garafulic met bijrijder Picard pakten nog de 19e tijd. Dit is gelijk de overall plek waar ze staan.