De nieuwe BMW ActiveHybrid 5

De nieuwe BMW ActiveHybrid 5

2 1561

BMW neemt de ontwikkeling van intelligente hybride aandrijfsystemen naar het volgende niveau met de introductie van de BMW ActiveHybrid 5. Een in serie geproduceerd model, waarin een verbrandingsmotor en elektromotor hun krachten bundelen om zowel efficiëntie als het kenmerkende rijplezier van BMW te combineren.

De BMW ActiveHybrid 5 brengt een BMW TwinPower Turbo zescilinder lijnmotor, een elektrisch aandrijfsysteem en een acht-traps automatische versnellingsbak voor de eerste keer samen. De nieuwste generatie van de BMW ActiveHybrid-technologie levert ook nauwkeurig gecontroleerde, en dus uiterst effectieve, intelligente energiebeheer. Dit alles geeft de BMW ActiveHybrid 5 een uitzonderlijke balans tussen prestaties en brandstofverbruik in de premium executive klasse. Het aandrijfsysteem genereert een gecombineerd vermogen van 250 kW/340 pk. Het koppel ligt gecombineerd op 450 Nm. De auto kan op alleen elektrische kracht tot 60 km/h worden gereden. De BMW ActiveHybrid 5 accelereert van 0 naar 100 km/h in 5,9 seconden, met een gemiddeld verbruik tussen 6,4 en 7,0 liter per 100 kilometer en heeft de CO2 uitstoot van slechts 149 tot 163 g/km (cijfers volgens de EU-testcyclus, kan variëren afhankelijk van de opgegeven bandenmaat). De topsnelheid is begrenst op 250 km/h.

De 225 kW/306 pk zescilinder lijnmotor met BMW TwinPower Turbo-technologie in de BMW ActiveHybrid 5 is is dezelfde als in de BMW 535i. De elektrische motor ontwikkelt 40 kW/55 pk en wordt gevoed met energie uit een high-performance lithium-ion-accu die in de bagageruimte ligt. Het vermogen van de twee aandrijfsystemen wordt overgebracht naar de achterwielen door de acht-traps automatische versnellingsbak. Naast de full-hybride constructie, waardoor zuiver elektrische en dus lokaal emissievrij rijden in stedelijke omstandigheden mogelijk is, biedt de BMW ActiveHybrid 5 niet alleen zeer sportieve prestaties, maar ook een verbetering in de brandstof economie in de BMW 535i. Om ten volle te profiteren van het potentieel van de BMW ActiveHybrid-technologie, maakt de intelligente  vermogenselektronica gebruik van een groot aantal innovatieve functies om te zorgen dat de aandrijving efficiënt draait. Het opladen van de high-performance accu in de vindt in eerste instantie plaats tijdens het remmen. Bij acceleratie krijgt de elektromotor een boost functie. Hij ondersteunt dan de benzinemotor door het genereren van extra power.

Bij snelheden tot 160 km/h kan in de ECO-PRO-modus kan de verbrandingsmotor worden uitgeschakeld en volledig ontkoppeld tijdens het decelereren. Dit geeft tijdens het freewheelen een comfortabel rijden met een optimale benutting van de kinetische energie die al is opgewekt. Om perioden met stationair draaiende motor te voorkomen is de BMW ActiveHybrid 5 uitgerust met een hybride start-stop-functie. De elektronica in de BMW ActiveHybrid 5 is gekoppeld aan het standaard gemonteerde Professional navigatiesysteem. Hierdoor kan de rijsituatie worden herkend, zodat de aandrijfcomponenten worden voorbereid om een ​​maximale efficiëntie te leveren. (het effect kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van de beschikbare navigatie-gegevens) Al de hybride-specifieke onderdelen van de aandrijftechniek en het energiemanagement systeem zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in de BMW ActiveHybrid 5. Het resultaat is een zeer goed afgerond totaalconcept.

De BMW ActiveHybrid 5 heeft dezelfde sportieve maar toch elegante koets van de BMW 5 Serie Sedan, aangevuld met op maat gemaakte elementen. Het “ActiveHybrid 5” opschrift op de C-stijlen, de BMW nieren met gegalvaniseerde spijlen en de mat chromen uitlaatpijpen. Als optie verkrijgbaar zijn 18-inch Streamline lichtmetalen wielen met uitzonderlijk aërodynamische efficiëntie. De BMW ActiveHybrid 5 is het enige model in de BMW 5-serie line-up dat beschikbaar is met in het exterieur  schaduw Bluewater metallic. Op de instaplijsten staat “ActiveHybrid 5”. Op een aluminium plaat op de middenconsole hetzelfde.  De op maat gemaakte motorkap en de zichtbare “ActiveHybrid Power Unit” inscriptie op de speciale behuizing voor de in de bagageruimte ondergebrachte high-performance accu maken het compleet.

De BMW ActiveHybrid 5 zal worden geproduceerd in de BMW fabriek Dingolfing. Gewoon naast de andere BMW 5-serie modellen. Dit zorgt dat de ActiveHybrid 5 profiteert van dezelfde hoge normen van kwaliteit en productie-efficiëntie. De integratie van de BMW ActiveHybrid-technologie in het productieproces is gebaseerd op een intelligente combinatie van een state-of-the-art geautomatiseerde proces van engineering en het vakmanschap van de speciaal opgeleide medewerkers.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

Laat een reactie achter