Dr. Friedrich Nitschke zegt nee tegen X3M en Z4M

Dr. Friedrich Nitschke zegt nee tegen X3M en Z4M

6 1251

Tijdens een gesprek die onze collega’s van bimmerpost hadden op de Autosalon van Genève met de directeur van BMW M GmbH, Dr. Friedrich Nitschke, werd al snel duidelijk dat er een aantal verwachte M modellen toch niet gaan komen.

Nitschke ontkracht de geruchten dat er een M versie komt van de huidige X3. Hij sluit echter niet uit dat van de volgende generatie X3 ook geen M komt. ,, De mogelijkheden voor de nieuwe X3M worden nog bekeken” aldus de M directeur.

Ook van de Z4 (E89) komt geen M versie. Veel Z4 M Coupé en Z4 M roadster rijders zullen wellicht teleurgesteld zijn, maar misschien komt er nog wel een snelle M Performance uitvoering. Voor de volgende Z4 geldt hetzelfde als voor de X3. Er wordt over nagedacht dan wel met een M versie te komen.

Van de M5 wisten we al dat er geen Touring zou komen. Dit werd echter ook nog even bevestigd door dr. Nitschke. De kosten zouden te hoog liggen om een F11 om te bouwen naar M5 specificaties.

Bron: bimmerpost.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14392

2 10234

6 COMMENTAAR

  1. Oscar, denk je dat er wel nog een X3 M performance diesel of een Z4 M Performance benzine komt?

  2. Dat is helaas nog niet met zekerheid te zeggen. De X3 leent zich natuurlijk perfect voor een diesel met drie turbo’s.

  3. Ja standaard xDrive 🙂 maar hoe zit het met de Z4. Zou de 35iS sdrive (als surplus van de gewone 35i sdrive niet 35i M Performance moeten gaan heten?

  4. Ik denk eerlijk gezegd dat ze die naam nu niet meer gaan wijzigen. En meer dan 340 pk heb je toch ook niet nodig in een Z4?

  5. Dat is eigenlijk ook weer zo. en trouwens de Z4 35si is wel ff meer een M dan M Performance. Het zelfde blok ligt in de BMW M1

  6. bedoel natuurlijk 1M i.p.v. M1 ! (wordt steeds ingewikkelder met die type aanduidingen) Je zou dat blok dus een M light kunnen noemen en dan zou het ook weer prima M Performance kunnen heten.. :s

Laat een reactie achter