Eerste elektrische BMW in productie

Eerste elektrische BMW in productie

2 2504

Maanden voordat de BMW i3 in productie gaat komt BMW al met een elektrisch voertuig op de markt. Nou ja, eigenlijk een hybride. De BMW Cruise e-Bike. 

De BMW Cruise e-Bike is gebaseerd op de BMW Cruise Bike die al geruime tijd leverbaar is. Deze fiets met elektrische hulpmotor is echter alleen voor de Duitse markt en verschijnt in een oplage van 1.000 exemplaren. Niet direct een fietsland.

BMW Cruise e-Bike

Bosch

De firma Bosch is verantwoordelijk voor de elektrische aandrijving. De elektromotor levert een vermogen van 250 Watt, heeft een koppel van 50 Nm en helpt de berijder tot snelheden van 25 km/h bij het trappen. Meerdere sensoren meten het koppel, trapfrequentie en snelheid om het fietsen harmonisch te kunnen ondersteunen. Zo kan bijvoorbeeld bij hardere tegenwind een sterkere motorondersteuning plaatsvinden.

BMW-i-Pedelec-e-bike-Elektro-Fahrrad-2013-07-655x873

Intelligente elektronica

De BMW Cruise e-Bike heeft vier rijmodi: Eco, Tour, Sport en Speed/Turbo die elk weer drie ondersteuningsniveaus hebben die kunnen worden ingesteld. Hierdoor weet de intelligente elektronica wat de berijder daadwerkelijk wil. Afhankelijk van welke modus gekozen is kan de actieradius oplopen tot wel 80 kilometer. De BMW Cruise e-Bike weegt 20 kilogram en kost bij onze oosterburen € 2.599,-.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

Laat een reactie achter