BMW haalt opnieuw recordwinst in 2012

BMW haalt opnieuw recordwinst in 2012

0 1768

BMW heeft over het afgelopen jaar opnieuw een recordwinst geboekt. Dat blijkt uit de jaarresultaten die vandaag bekend werden gemaakt. De grootste producent van premiumauto’s ter wereld zag de winst met 4,4 procent groeien tot 5,1 miljard euro.

En niet alleen de winst maar ook de omzet van BMW ging omhoog, met 11,7 procent naar 76,8 miljard euro. Daardoor blijft BMW de grootste fabrikant in het premium segment. De winstgevendheid van BMW ging wel licht omlaag, van 11,8 procent naar 10,9 procent. Volgens topman Reithofer was 2012 het beste jaar in de geschiedenis van het bedrijf. Alle merken (BMW, MINI en Rolls Royce) zagen hun afzet groeien.

P90107817

Ook Audi

Op het gebied van de winst ging Audi het afgelopen jaar BMW voorbij. Het dochtermerk van Volkswagen noteerde een winstgevendheid van 11 procent. Maar onderaan de streep hield BMW wel meer over dan zijn concurrent, dat ook recordresultaten over 2012 noteerde. Mercedes-Benz van producent Daimler kon in 2012, ondanks een recordwinst, ook BMW niet bijbenen.

Nieuw bestuurslid

Ander nieuws is dat BMW Peter Schwarzenbauer (53) heeft aangenomen in het bestuur. Schwarzenbauer is afkomstig van Audi waar hij aan het hoofd stond van verkoop en marketing. Hij wordt binnen BMW verantwoordelijk voor MINI, Rolls Royce, BMW Motoren en aftersales. Frank-Peter Arndt neemt op eigen verzoek ontslag en wordt opgevolgd door Harald Krüger. Schwarzenbauer neemt de taken over van Harald Krüger, die de functie hoofd productie gaat bekleden. De aanstelling wordt op 1 april effectief.

P90116231-zoom-orig

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter