Eerste plaats: De BMW Group is opnieuw het meest duurzame DAX bedrijf

Eerste plaats: De BMW Group is opnieuw het meest duurzame DAX bedrijf

0 2199

Voor de tweede keer staat de BMW Group in de Sustainalytics duurzaamheidcijfers op de eerste plaats. De studie evalueert de  inspanningen die de onderneming neemt om het milieu en de mens te ontlasten.

In 2011 haalde de BMW Group behaalde 83 van de 100 mogelijke punten. In 2009 ontving het bedrijf ook al de duurzaamheidstitel. Sustainalytics, een onafhankelijke dienstverlener, onderzoekt om de twee jaar 30 bedrijven die ernaar streven om de blootstelling aan mens en het milieu te verminderen. Het onderzoeksbureau beoordeelde de BMW Group op het gebied van milieu-, sociale en corporate governance.

Arne Philip Wise, analist bij Sustainalytics, zei dat de redenen voor de toekenning aan BMW liggen aan de sterke personele ondersteuning, de lage CO2-uitstoot van nieuwe auto’s en de verbeterde samenwerking met partners, leveranciers, dealers en klanten.

Al jaren ontvangt de BMW Groep onderscheidingen voor inzet voor het milieu: al zeven keer de meest duurzame autofabrikant in de Dow Jones Sustainability Index, meer dan tien jaar opgenomen in de FTSE4Good en in 2011 de eerste plaats in de CDP Global 500 ranking.

Bron: BMW Group

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter