Fisker gaat in zee met BMW

Fisker gaat in zee met BMW

0 1490

De huidige benzinemotoren in de Fisker Karma komt van General Motors. Voor toekomstige modellen heeft de fabrikant van elektrische auto’s echter een deal met BMW gesloten.

De Karma beschikt over de 2,0 liter viercilinder turbomotor uit de Opel GT, maar de goedkopere en kleinere Nina krijgt een BMW vier cilinder turbo motor onder de kap. Naast de krachtbronnen, de overeenkomst spreekt van maximaal 100.000 blokken per jaar, voorziet BMW Fisker ook van de nodige andere componenten, die de huidige, goedkoop ogende General Motors-spullen moeten vervangen Dit moet voor een hoger kwaliteitsgevoel gaan zorgen.

De Fisker Nina moet in 2012 in de verkoop gaan. Export vanuit Amerika naar Europa staat voor 2013 op de agenda. De autobouwer verwacht 80% van de productie in gelijke verhouding in Europa en Amerika af te zetten, waarbij Nederland een belangrijk afzetgebied is.

Fiskers CEO en disign director Henrik Fisker:,, BMW was voor ons een logische keus, omdat BMW bekend staat om het bouwen van de beste en meest energiezuinige benzine motoren in de wereld”.

Bron: fiskerautomotive.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10238

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter