Geen BMW ActiveHybrid 5 Touring

Geen BMW ActiveHybrid 5 Touring

0 1386

De 5 Serie Touring is een belangrijk model voor BMW. Een groot deel van de omzet van BMW wordt gegenereerd door de Touring modellen. En toch komt er geen BMW ActiveHybrid 5 Touring.

Dit heeft alles te maken met de plaatsing van het accupakket. Dit neemt 145 liter kofferruimte in en zit bij de sedan gemonteerd achter de achterbank. De reden dat mensen een Touring kopen is de praktische bruikbaarheid van de laadruimte. Deze gaat dus verloren door deze accu’s. Hierdoor kan namelijk de achterbank niet meer worden platgelegd. Dit geldt dus ook voor de BMW 5 Serie GT en de BMW 3 Serie Touring. Voor deze modellen komt er dus geen ActiveHybrid.

De BMW ActiveHybrid 5 beschikt over een 340 pk sterke aandrijflijn. De elektromotor produceert maximaal 44 kW (55 pk), de 3,0 liter zescilinder-in-lijn is goed voor 306 pk. Met de sedan kan over een afstand van 3 tot 4 kilometer volledig elektrisch worden gereden. Volgens BMW ligt de CO2-uitstoot op 149 gram per kilometer, maar let op. Wie de optionele 18 inch wielen verkiest boven de standaard 17 inch grote velgen, haalt een hoger verbruik met een uitstoot van 158 g/km. De levering van de BMW ActiveHybrid 5 begint in maart dit jaar.

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter