BMW heeft interesse in NedCar voor MINI produktie

BMW heeft interesse in NedCar voor MINI produktie

0 1619

BMW heeft interesse om NedCar over te nemen. De nederlandse fabriek in Born zou MINI’s kunnen gaan produceren, zei automarktdeskundige Wim Oude Weernink maandag tegen de NOS.

“Ik heb uit zeer betrouwbare bron in de autobranche vernomen dat BMW uitbreiding zoekt van productiecapaciteit voor de MINI, en dat NedCar die capaciteit zou kunnen leveren.”

Het ministerie van Economische Zaken zegt dat BMW vaker genoemd wordt als partij met mogelijke interesse, maar daarmee is nog geen sprake van een overeenkomst op korte termijn. Tegenover de NOS zei de woordvoerder van premier Rutte nog van niets te weten.


Volgens Oude Weernink wil BMW snel in gesprek met de overheid over de voorwaarden waaronder de Beierse autofabrikant naar Nederland zou komen. Er zijn volgens de deskundige meerdere kandidaten voor uitbreiden van de productiecapaciteit voor MINI. Of Nedcar kans maakt, is onder meer afhankelijk van de mogelijkheden om het assemblageproces aan de wensen van BMW aan te passen. En van de mate waarin de Nederlandse overheid daar een bijdrage aan wil leveren. Misschien heeft Dr.Ing. Norbert Reithofer hier ook wel over gesproken met Premier Rutte afgelopen donderdag.

Bron: NOS

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter