Het testen gaat beginnen voor de nieuwe BMW 7 Serie

Het testen gaat beginnen voor de nieuwe BMW 7 Serie

0 1818

Het is nog niet eens een jaar geleden dat de LCI van de huidige BMW 7 Serie op de weg kwam en BMW stuurt nu alweer zijn opvolger de weg op. 

De F01/F02 zal het nog wel een paar jaartjes vol moeten houden, want de nieuwe BMW 7 Serie (intern G11) zal pas in 2015 worden geïntroduceerd. Hij voelt echter de hete adem van de nieuwe Mercedes S-Klasse in zijn nek en zal voor modeljaar 2016 opnieuw proberen deze auto voorbij te gaan. Het sleutelwoord hierbij is gewichtsbesparing. De zesde generatie van de 7 Serie zal het eerste “normale” productiemodel van BMW zijn die gebruik gaat maken van een mix van met carbon versterkt kunststof (CFRP) en aluminium delen voor de carrosserie. Deze combinatie zal dit jaar voor het eerst gebruikt worden op de BMW i3.

BMW & SGL Group

3B2_1123-2386145587-O

Gewichtsreductie is één van de toverwoorden om de CO2 uitstoot lager te krijgen. En waar kun je dat beter doen dan bij het zwaarste vlaggeschip. Om de massaproductie van carbon goedkoper en sneller te maken is BMW al een joint venture aangegaan met de SGL Group, die al veel ervaring heeft met het verwerken en produceren van carbon.

De nieuwe 2016 BMW G11 7 Serie komt er als standaard model en verlengde Li. Zowel met benzine- als dieselmotoren, met en zonder xDrive. Er gaan zelfs geruchten over een V12 hybride model. maar ook een viercilinder hybride heeft het geruchtencircuit al bereikt. En het is ook mogelijk dat de G11 de eerste 7 Serie wordt met een M Performance model. De M770i xDrive.

3B2_1133-2386145843-O

BMW 7 Serie testcentrum Zweden

Het model op de foto’s is een erg vroeg prototype die keurig zijn koudetests ondergaat op het BMW testcentrum. De auto is nog erg sterk gecamoufleerd waardoor er nog niet veel details te zien zijn. Wat we wel zien is dat het begin van de motorkap weer lekker “ouderwets” begint bij de koplampen en de bovenkant van de grille in plaats van net daarboven. Wij verwachten de nieuwe BMW 7 Serie eind 2015 op een grote autobeurs.

Bron: Bimmerpost.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10228

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter