Leuk loonstrookje voor BMW topman

Leuk loonstrookje voor BMW topman

0 1637

De topman van BMW, Dr. Ing. Norbert Reithofer, heeft vorig jaar 7 miljoen euro verdiend. Hiermee krijgt hij voor zijn werk 6 procent meer dan in 2012. Samen hebben de leden van het directiecomité  bijna 34,5 miljoen euro ontvangen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Duitse autofabrikant.

BMW verwacht de winst dit jaar aanzienlijk te kunnen verhogen dankzij lagere investeringen en de introductie van nieuwe modellen. De Duitse fabrikant gaat daarbij uit van een winst voor belastingen, die vorig jaar 7,9 miljard euro bedroeg.

reithofer

Vernieuwing

In 2013 investeerde BMW fors in nieuwe modellen en de uitbreiding van de productiecapaciteit. Dit jaar verwacht het bedrijf, dat ook de merken MINI en Rolls Royce maakt, daar de vruchten van te plukken. Een van de nieuwe modellen die de autobouwer op de markt brengt, is de nieuwe MINI. Die auto wordt vanaf de zomer ook gebouwd bij VDL Nedcar in het Nederlands Born.

Quandt

BMW reikt een recorddividend van 2,60 euro per gewoon aandeel uit. De drie grote aandeelhouders, Johanna Quandt, Stefan Quandt en Susanne Klatten, kunnen daarbij rekenen op een leuke uitbetaling. De familie heeft samen 46,7 procent van het bedrijf in handen en krijgt, als de algemene vergadering zijn goedkeuring geeft, gezamenlijk ongeveer 731 miljoen euro. De familie Quandt verdiende de afgelopen drie jaar meer dan 2 miljard euro aan BMW.

Bron: nieuwsblad

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter