M5 touring gaat niet door

M5 touring gaat niet door

2 2095

De kogel is door de kerk. De M5 touring komt niet!

In een interview heeft de hoofd productontwikkeling van BMW M GmbH Albert Biermann gezegd dat de afzetmarkt voor zo’n snelle touring gewoon te klein is. In Europa is nog wel wat te verkopen maar in Amerika, China en Rusland is er geen vraag naar een touring. VAn het vorige model M5 zijn er totaal 1056 excemplaren verkocht. Dit was te weinig om voor de F11 een business case te maken. Het loont zich niet om tijd, moeite en geld te steken in het ontwikkelen van een dergelijk model.

Ook de vierwielaandrijving waarover wij eerder een bericht hadden is van tafel geschoven voor de M5. In de toekomst zal er zeker weer over worden nagedacht.  Biermann: “Er komt een moment dat de motor zoveel koppel gaat leveren dat je vierwielaandrijving nodig zult hebben, maar nu is het niet nodig.” Helaas voor de liefhebbers. Dan maar een 550i touring.

Tekeningen: wildspeed.com en bimmerboost.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

  1. Zozo, dat is nog eens nieuws! echt jammer, maar begrijpelijk. Wordt wel exclusief nu zo’n M5 touring e60. Van de F20 zullen genoeg mensen een ombouw maken of een 550i touring met M sport set bestellen.

Laat een reactie achter