MINI wint niet in etappe 7 van Dakar

MINI wint niet in etappe 7 van Dakar

0 1602

De gevreesde etappe van Dakar 2012 rond Copiapo in Chili betekent altijd een veldslag onder deelnemers. Het lijkt een makkelijke etappe maar er waren in de laatste 20 kilometer vele torenhoge duinen te bestrijden.

Krzysztof Holowczyc kwam als eerste bij het WP1. Giniel de Villiers kwam op zes seconden als tweede door en Nani Roma als derde op 16 seconden. Echter bij WP2 had Joan ‘Nani’ Roma met de MINI ALL4 Racing de leiding genomen met een tijd in 41.20′ op twintig seconden gevolgd door Stéphane Peterhansel. Robby Gordon verliest elke keer toch wat tijd op de MINI’s. De ntappe vandaag bestond uit twee delen en bij het einde van het eerste deel had Stéphane Peterhansel alweer de leiding overgenomen. Zo zie je maar weer hoe gewaagd de heren aan elkaar zijn deze Dakar.

Na de tweede WayPoint zet Al-Attiyah er flink de pas in. Hij finished dan ook als snelste met de Hummer. Hij was zelfs ruim zeven en halve minuut sneller dan zijn teamgenoot Robby Gordon. Al-Attiyah wint, Gordon twee en Peterhansel derde op 3:34,50. De andere MINI’s komen op de 4e, 5e, 7e en 8ste plk binnen. Stéphane Peterhansel houd de leiding voor Holowczyc. De best BMW was in handen van Garafulic. Hij eindigde vandaag op plaats 14.

Op het moment van schrijven waren er nog maar 30 auto’s het bivak binengereden. Velen zullen de nacht in de duinen moeten rondbrengen. Gelukkig hebben de deelnemers tot zes uur ’s avonds op de rustdag (zondag) om binnen te komen. Er was een verbindingsroute van 154 kilometer maar de etappe zelf was een flinke 419 kilometer.

Team X-Raid heeft nog een video van de tweede etappe uitgebracht:

Morgen de welverdiende rustdag.

Foto’s: Team X-Raid

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14392

2 10233

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter