BMW X1 xDrive30d op komst?

BMW X1 xDrive30d op komst?

1 1524

Dankzij een oplettende wintersportganger die op vakantie was in Saalbach-Hinterglemm kwam bimmertoday met het bericht over een BMW X1 xDrive30d.

Tot nu toe was de X1 xDrive23d met zijn 204 pk sterke vier cilinder de snelste diesel in de E84. (Waarschijnlijk wordt deze trouwens in maart ook vervangen door de 25d met 218 pk.) BMW had in het wintersport oord een display staan voor reclame doeleinden met in een glazen box een nieuwe BMW X1. Op de flanken prijkte het type plaatje xDrive30d. Dit zou betekenen dat er dus toch een zes cilinder diesel onder de kap van een X1 zou kunnen komen. Wat wel opviel is dat de auto op display een gewoon ovaal uitlaatpijpje had. Misschien is het een soort marketingtrukje van BMW om aandacht te krijgen. Wij kunnen ons niet voorstellen dat ze per ongeluk het verkeerde typeplaatje zouden hebben gebruikt. Het is ze in ieder geval gelukt om op te vallen.

De nieuwe motoriseringswijzigingen verwachten we in maart van dit jaar. De 3 liter zes cilinder diesel gaat dan 258 pk leveren. Hiermee moet hij een X1 rond de 6 seconden naar 100 km/h kunnen brengen.

Bron: bimmertoday.de

Foto’s: Marco

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

  1. Yes 6 cilinder terug in de x1 serie! Blijft eeuwig zonde dat de zijdezachte zes in lijn benzine het veld moest ruimen. Mijn buurman heeft één van de laatste met die motor en bevalt hem super!

Laat een reactie achter